web_header_cat_20210730-01

Descobreix els oceans

Els nens i les nenes són curiosos per naturalesa: es fan preguntes, volen descobrir, investigar i entendre com funcionen les coses. "Petits oceanògrafs" pretén impulsar aquesta actitut innata de descobriment i experimentació per despertar la il·lusió per la ciència i els oceans a les escoles primàries.

L'oceà juga un paper clau a la regularització del clima. La seva cura i protecció depèn de la sensibilització de la societat i del coneixement, des de les edats més primerenques, dels valors i recursos que ens aporta. En aquest projecte, els i les alumnes de cicle superior de primària tenen l'oportunitat de ser científics a través del descobriment dels oceans.

observa

experimenta

reflexiona

embarca't

comparteix

DEL MAR A L'AIGUA

i de l'aula al mar

Observa, pregunta i experimenta amb científics a l'aula

Segueix una campanya oceanogràfica en directe

Embarca't al vaixell històric Santa Eulàlia

Porta a terme el teu projecte científic sobre els oceans

Comparteix els teus descobriments al Congrés de Petits Oceanògrafs!

"Petits Oceanògrafs" pretén potenciar l'interès per la ciència, fomentar el pensament crític i transmetre coneixements sobre l'oceà de manera interactiva i entusiasta, generant l'oportunitat de treballar en grup, d'escoltar i comunicar-se com científics de veritat!

L'oceà és immens, per això per estudiar-lo cal aventurar-se en grans bucs oceanogràfics durant mesos. Com que no es pot pujar a un vaixell cada dia, hem d'aprofitar cada minut al màxim. 

Per això els bucs tenen tot el necessari per investigar: laboratoris, instruments de mesura i presa i de mostres, equipaments informàtics, etc. També tenen tot allò necessari per viure-hi: camarots, estudis, cuines, dutxes i fins i tot un gimnàs!

Científics i científiques de l'Institut de Ciències del Mar expliquen les seves experiències en primera persona

consulta el

Vols que els i les teves alumnes descobreixin l'oceanografia?

Contacta i informa't de com pot participar-hi la teva escola.

El congrés i tota l'activitat del curs han estat fantàstics i us agraïm moltíssim l'oportunitat que ens heu donat. A partir d'ara hem de continuar buscant maneres de col·laborar i incentivar la ciència a les nostres escoles. A part d'això ens ho hem passat molt bé!!! La col·laboració entre les escoles també ha estat molt positiva, ara ens coneixem millor i podrem seguir col·laborant. ​

Professorxs participants

La valoració que fem, des del Fluvià, l'Elisa i jo és super positiva.  Moltíssimes gràcies per deixar-nos participar en aquesta experiència. Cal continuar trobant connexions d'aquest tipus.

Professorxs participants de l'Escola Fluvià

Nosaltres també estem suuuper contentes amb el resultat. No volem deixar passar l'oportunitat d'agrair-vos, tant als organitzadors com a les escoles participants, la possibilitat que ens heu ofert per participar en aquesta experiència. Compartim amb la Marta la necessitat de trobar maneres per incentivar la ciència en les escoles i per descomptat la voluntat de col·laborar.

Professorxs participants

Segueix el congres en streaming:

Accedeix i segueix les presentacions dels i les alumnes en directe

Segueix-nos a les xarxes:

Catalan